Haarpoeder

Dunner haar bij vrouwen: Waarom het gebeurt en wat helpt

Dun haar als vrouw. Veel mensen denken dat haaruitval een mannenprobleem is, maar minstens een derde van de vrouwen heeft er ook last van. In tegenstelling tot mannen hebben vrouwen meestal last van dunner wordend haar zonder kaal te worden, en er kunnen verschillende onderliggende oorzaken voor het probleem zijn.

“Sommige worden geassocieerd met ontstekingen in het lichaam. Sommige zijn haaruitval met een vrouwelijk patroon,” volgens Dr. Deborah Scott, assistent-professor in de dermatologie aan de Harvard Medical School.

Haaruitval begrijpen

De eerste stap in het omgaan met dunner wordend haar is bepalen wat er in je lichaam gebeurt waardoor die extra lokken zich aan je schouders en je borstel vastklampen. Enig haarverlies is normaal. Iedereen verliest haar als onderdeel van de natuurlijke groeicyclus van het haar, die in drie fasen verloopt:

  • De anagene fase verwijst naar wanneer een haarstreng actief groeit. Deze fase kan twee tot acht jaar duren.
  • De catagene fase is een korte overgangsfase die tot drie weken kan duren. In deze fase is het haar gestopt met groeien en maakt het zich klaar om uit te vallen.
  • De telogene fase is het deel van de haarcyclus waarin het haar uit de follikel wordt gedreven (de structuur die het haar produceert en vasthoudt). Nadat het haar is uitgeworpen, blijft de follikel in rust, meestal ongeveer drie maanden, voordat een nieuwe haar begint te groeien.
  • Normaal haarverlies is zeer individueel.

Normaal haarverlies is heel persoonlijk. De meeste mensen hebben een idee van hoeveel haarverlies voor hen normaal is. Als je plotseling merkt dat er meer haar dan normaal uitvalt, dat je plukken haar verliest of dat je haar zichtbaar dunner wordt, kan dat een teken zijn dat er iets mis is, zegt Dr. Scott.

Onderliggende oorzaken van haaruitval of dunner haar bij vrouwen

Haaruitval kan ook genetisch bepaald zijn. De meest voorkomende genetische aandoening staat bekend als haaruitval met een vrouwelijk patroon, of androgene alopecia. Vrouwen met deze aandoening kunnen een verbreding van het deel boven op het hoofd opmerken, die vaak begint als een vrouw in de 40 of 50 is. U kunt hiermee te maken krijgen als u bepaalde genen van een of beide ouders heeft geërfd. Hormonale verschuivingen tijdens de menopauze kunnen ook een aanleiding zijn.

Een andere oorzaak van haaruitval bij vrouwen is een ontstekingsaandoening die de hoofdhuid aantast. Dat kan eczeem zijn, psoriasis of frontale fibroserende alopecia, een aandoening die littekenvorming en haaruitval veroorzaakt – soms permanent – aan de voorkant van de hoofdhuid boven het voorhoofd.

Andere veel voorkomende oorzaken van haaruitval zijn overmatig gebruik van schadelijke haarproducten of hulpmiddelen zoals haardrogers en andere apparaten die het haar verhitten. Daarom gebruikt Slickest natuurlijke ingrediënten. Onderliggende ziekten, auto-immuunziekten zoals lupus, voedingstekorten of hormonale onevenwichtigheden kunnen er ook voor zorgen dat het haar uitvalt.

Dun haar dikker maken met haarpoeder

Zo hier en daar zie je op social media platforms “wonder middelen” en andere foefjes voorbij komen die het haar weer terug laten groeien. Slickest haarpoeder laat het haar niet terug groeien maar je bestaande haar veel dikker lijken.

Slickest haarpoeder bestaat uit miniscule haarvezels die aan je bestaande haar hechten. Na goed wassen is het product makkelijk uit het haar te krijgen. Daarnaast is het ook niet schadelijk voor het haar.
Het effect is dat kale of dunnere plekken worden opgevuld op natuurlijke wijze. Hierdoor maak je je dunnere haar dikker lijken. Als make-up voor het haar.

Related Posts

One thought on “Dunner haar bij vrouwen: Waarom het gebeurt en wat helpt

  1. Marie de Jonge schreef:

    Bedankt voor het delen van deze informatie over haaruitval en dunner wordend haar. Ik snap de verschillende fases nu veel beter. De onderliggende oorzaken zijn natuurlijk verschillend. Een behandeling moet dan ook zorgvuldig afgestemd worden lijkt mij.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.